Logo Platform
logo amplifiers simplified

Polacy zapraszam

Reply
Copied to clipboard!
0Send private message0Send private message0Send private message
13 years ago
May 8, 2012, 1:02:09 PM
Teraz juz 4 ;P

Ale caly czas sie zastanawiam czy kupic ta gre czy nie ...
0Send private message
0Send private message
13 years ago
May 12, 2012, 8:57:20 PM
Cześć!

Gierka zakupiona jakieś dwa dni temu na steamie - głównie dzięki relacji Sławka Serafina z Gamecorner. Na razie gra się mega MIODNIE.

Pzdr.
0Send private message
13 years ago
May 12, 2012, 9:15:48 PM
Witajcie Braci Nadwiślańska smiley: smile

Gra kupiona, pierwsze podejście - sromotnie skończyłem grę po 30 turze kiedy okazało się że okalają mnie wrogowie...

Drugie podejście - jestem na setnej turze i czuję klimat międzygwiezdnych wojen ;]

Gra faktycznie jest grywalna jak na alfę, mechanika bardzo przypomina mi gry z serii cywilizacji, czy tyle że w kosmosie. Jedyne co mogliby poprawić jak dla mnie to drzewko technologii bo niby czytelne, niby fajne ale jakoś tak mnie przytłacza :P

Pozdrawiam i miłej gry!
0Send private message
13 years ago
May 12, 2012, 11:55:47 PM
Skusiłem się, bo ciekawie było opisane na Steamie. I powiem tak: nie ma co żałować kasy. Gra mnie bardzo mocno zaskoczyła. Pierwsze kilka tura - takie sobie. Wiadomo, trzeba opanować kilka spraw. natomiast jak się już ogarnie to ciężko przestać. Bardzo interesująca ekonomia, dużo możliwości rozwoju. Jest bardzo ok. Na razie tylko jeszcze walki nie testowałem, a doszedłem do 30 tury.

Bardzo polecam, szkoda, że nie ma wersji PL.
0Send private message
13 years ago
May 14, 2012, 10:30:33 AM
To jest już nas dziewięciu, kupiłem w zeszłym tygodniu i narazie mam mieszane odczucia odnośnie gry, ale na chwilę obecną nie ma co narzekać to wkońcu alfa i zobaczymy jak będzie wyglądała sytuacja po premierze. Ogólnie dobrze sie zapowiada do tego świetny klimat brakuje mi bardziej taktycznych bitew, bo ta karcianka z filmikiem coś mi nie podeszła.

Mam jeszcze pytanie w jaki sposób rozszerzać granicę państwa i co ma na to wpływ, niby w instrukcji jest napisane że rozszerzają się same wraz z rozwojem kolonii ale systemy mam rozwinięte buduje wszystko co się da, planety wypełnione ludźmi a granice ani drgną maksymalnie centymetr góra dwa od systemów a komputera na pół ekranu

z góry dziekuje za pomoc smiley: biggrin
0Send private message
13 years ago
May 14, 2012, 3:04:24 PM
Na wielkość granic wpływ ma populacja systemu oraz tzw. "influence area", którą zwiększasz różnymi ulepszeniami systemowymi.
0Send private message
13 years ago
May 14, 2012, 6:33:33 PM
Jest nas więcej tylko nie wszyscy tutaj zaglądają, a co dopiero zalogować się i odpisać :P

Gra jest cudna, namawiam kogo mogę do zakupu. Ciekawy jestem jaki będzie boom jak odpalą multiplayer :>
0Send private message
13 years ago
May 15, 2012, 8:11:10 AM
Well, jeśli nie zmieni się naprawdę dużo, to pierwszy SoTS pozostanie jednak o kilka długości w przodzie. Poczekamy, zobaczmy smiley: smile
0Send private message
0Send private message0Send private message
13 years ago
May 17, 2012, 9:49:21 AM
Gra jako produkt dopiero się rozkręca (tak samo sprzedaż) - myślę że za niedługo dorobimy się własnego subforum. Tak swoją drogą to kupiłem w ciemno a dość rzadko kupuje na Steamie gry droższe niż 10 Euro. Nie żałuje ani jednego centa. Na coś takiego czekałem od czasów Master Of Orion 3 (chociaż troche jeszcze brakuje pod względem złożoności).
0Send private message
13 years ago
May 18, 2012, 9:58:51 AM
Witajcie rodacysmiley: wink

Przyzajnę, że nie grałem długo - raptem kilkanaście tur, ale... poczułem klimat Master of Orion 2. Dla mnie ta gra to klasyka, ileż godzin spędziłem tworząc imperium, niszcząc inne i sam upadałem pod nawałem floty wrogów. Mam nadzieję, że twórcy się nie poddadzą i ostateczna wersja gry zagości na moim komputerze na dłuuugie lata... chyba, że szybciej wydadzą ES 2. Jedyne co mnie martwi to system walki, ale jeszcze do tego nie doszedłem więc za bardzo nie drę kotów.

Pozdrawiam i miło na tym forum poczytać w rodzimym językusmiley: biggrin
0Send private message
13 years ago
May 18, 2012, 1:40:57 PM
Witajcie!

Spędziłem nad naszą zacną grą już 30h. Moje odczucia są... mieszane. Fakt, że jest to jeszcze Alfa jest pocieszający, jednak ubolewam nad tym, że niektóre elementy już nie zostaną poprawione. Największą bolączką jest muzyka, która jest słaba. Nie umywa się do Homeworlda albo np. EVE. Poleciłbym tę grę fanom gatunku i myślę, że nie będą zawiedzeni po premierze.
0Send private message
13 years ago
May 19, 2012, 6:22:06 PM
Siemano Rodacy!

Przeszedłem grę wzdłuż i wszerz - i jest ciut za prosta. Jest świetnie zrobioną planszówką na komputer a'la Twiligh Imperium. Problem w tym, że mnie marzy się od 10 lat Homeworld 3... Gdyby tak zrobić grę z kampanią w stylu Total War a walki w stylu Homeworld'a! Tutaj walki są bardzo prymitywne dlatego mam spory niedosyt.

Ale to ekipa niezależnych młodych twórców 'wydymanych' przez duże firmy więc mają jeszcze czas na zrobienie kolejnego dzieła - na razie postanowiłem ekipie dopomóc finansowo na zachęte:-)
0Send private message
13 years ago
May 21, 2012, 5:46:07 PM
Witam

Wahałem się czy wybrać Endless Space, czy Sword of the Stars 2 i wygrało Endless Space rzutem na taśmę. Mam nadzieję, że wybrałem dobrze.
0Send private message
13 years ago
May 23, 2012, 7:13:12 PM
Witajcie. Na Steamie jest grupa zrzeszająca polskich graczy w ES. Mój nick na Steami taki sam jak tutaj. Oczywiście wszystkich zapraszam do grupysmiley: smile Endless Space (PL) (Strategia 4X)
0Send private message
13 years ago
May 24, 2012, 10:52:16 AM
Witajcie,

czy ktoś mi tu jest w stanie powiedzieć, jak sobie dodać do konta te 1000 punktów G2G ekstra za wersję Admiral?smiley: biggrin
0Send private message
13 years ago
May 24, 2012, 7:16:05 PM
Aby dodać 1000 punktów G2G musisz się zalogować na stronę amplitude-studios.com wejść w ustawienia swojego konta (kliknij na górze na nazwie konta) i na dole masz Redeem G2G Code, wpisujesz tu numer seryjny gry dajesz Redeem i gotowe. Jak nie wiesz jak sprawdzić numer gry wejdź na liste gier Steam wybierz Endless Space nastepnie prawy przycisk myszy i z rozwijanego menu wyświetl nr seryjny.
0Send private message
13 years ago
May 25, 2012, 12:06:46 PM
Heloł rodacy. Na gierkę trafiłem przez przypadek i kupiłem przedwczoraj - powiem, że szykuje się tytuł który może zasłużyć na miano kontynuacji MOO2. Cała mechanika bardzo przypadła mi do gustu poza dwiema rzeczami - za silni bohaterowie - mają za dobre współczynniki, oraz bitwy... Bitwy to dla mnie największa wada tej gry, osobiście mi się marzą takie nawet 2D z MOO2 niż karcianka na którą nie ma człowiek większego wpływu.
0Send private message
13 years ago
Jun 1, 2012, 8:33:03 PM
Witam!

Przed zakupem gierki zapoznałem się z różnymi recenzjami i postanowiłem przekonać się na własnej skórze co gra prezentuje. I jak dla mnie, biorąc pod uwagę, że to alfa, jest miodzio smiley: smile

pozdrawiam
0Send private message
13 years ago
Jun 5, 2012, 5:23:20 AM
Witam,

Gra kupiona w pierwszy dzien na Steam i kerunek jaki obera jest bardzo obecujacy.

Steam id: dende3
0Send private message
13 years ago
Jun 5, 2012, 7:26:18 AM
Witam i jak panowie wrażenia po przetestowaniu wersji Beta? Mi na pierwszy rzut oka bardzo podobają się te zróżnicowane rasy. Mało grałem ale ogólnie gra wygląda ciekawiej niż alpha smiley: smile.

Przypominam również o dołączeniu do naszej grupy społecznościowej na steam - "Endless Space (PL)" smiley: smile
0Send private message
13 years ago
Jun 5, 2012, 8:19:45 AM
Witam wszystkich.

ta gra to jest wreszcie to "coś" na co czekałem od Master od Orion III. Może brakuje mi paru rozwiązań tamtego, ale świetnie się gra.
0Send private message
13 years ago
Jun 5, 2012, 8:34:12 AM
Logos wrote:
Witam wszystkich.

ta gra to jest wreszcie to "coś" na co czekałem od Master od Orion III. Może brakuje mi paru rozwiązań tamtego, ale świetnie się gra.

Dokładnie.. ma to coś, co wciąga .. ten niesamowity klimacik kosmosu. W dodatku ma błędy i denerwujące elementy, ale która gra nie ma? Nie ma gry idealnej. Mimo to Endless Space to prawdopodobnie godny następca serii Master of Orion. Poprawią jeszcze bugi i dopracują to będzie fenomenalna produkcja smiley: smile
0Send private message
13 years ago
Jun 6, 2012, 10:00:13 AM
Czołem, kosmiczni imperatorzy. smiley: smile

Zwą mnie Moskit i gdyby nie praca oraz ostatnio brak czasu(tj. śledzenie m.in. targów E3), to bym pewno po raz któryś zarywał nocki na Endless Space. Mam nadzieję, że Amplitude jeszcze sporo doda do tej produkcji, bo naprawdę warto w nią inwestować. ES potwierdza, że gatunek 4X jeszcze nie umarł i są gracze gotowi wydać na takie rzeczy kasę! smiley: smile
0Send private message
13 years ago
Jun 9, 2012, 7:54:45 AM
Na razie jak widać panowie z Amplitude nie spoczywają na laurach. Oby tak dalej smiley: smile
0Send private message
13 years ago
Jun 26, 2012, 11:48:01 AM
już końcówka czerwca i dochodzi kolejny gracz-rodak =)

na razie tylko obserwuję, zawsze bywam sceptycznie nastawiony do rzeczy nieskończonych
0Send private message
13 years ago
Jun 26, 2012, 5:21:59 PM
+1 ode mnie.

Mnie to chyba jakoś w nawyk zaczęło ostatnio wchodzić. Najpierw kupiłem Guild Wars 2, które jeszcze w fazie beta jest. Teraz Endless Space jeszcze w fazie alfa jak było.

W sumie zachęciły mnie filmiki na YouTube, a właściwie potworna pierdołowatość osób tam grających, którym takie rzeczy, jak np. ulepszenie floty czy wybór researcha, zajmowały po parę minut. A ponieważ chciałem sam zobaczyć, co i jak, to skończyło się na zakupie gry smiley: smile
0Send private message
13 years ago
Jun 27, 2012, 9:39:09 AM
Panowie chciałbym przetłumaczyć tę grę na język polski i musiałbym o tym przedyskutowac z twórcami. Czy uważacie to za dobry pomysł>? Ja myśle, że to byłoby znakomite pod względem reklamy tej gry w naszym kraju.
0Send private message
13 years ago
Jun 27, 2012, 10:23:19 PM
Azazell--> No to będziesz miał sporo pracy, w ES jest naprawdę dużo tekstu. Osobiście lubię gry po angielsku (taki fetysz i nic na to nie poradzę iż nie trawię gier po polsku) ale podejrzewam że dla wielu z naszych nieobytych z mową Shakespeara rodaków ozłociłoby Cię za możliwość grania w wersję PL:-) Bo gra w ES bez przyzwoitej znajomości języka jest praktycznie niemożliwa... Ale powiem szczerze wydaje mi się że tłumaczenie ES to kupa roboty i jedna osoba może nie podołać:-/

ps. Premiera "pełnej" wersji już 04/07/2012:-)
0Send private message
0Send private message
13 years ago
Jun 30, 2012, 9:38:51 AM
darthpiotr --> Samemu na pewno nie dam rady .. Ogólnie to problem stanowi właśnie ilośc tekstu + brak osób do pomocy. Na razie sam to sprawdzam jak to wygląda i ogólnie trzeba zaprogramować polskie ogonki (ale to już uzgodnie z twórcami). Najgorsze jest to, że w grze są teksty w takich kratkach, a jak doskonale wiemy nasz język ma obszerne wyrazy i przez to zdania są bardzo długie.. Trzeba by wtedy dużo skrótów uzywać - czyli podwójna męczarnia ;/.

No ale zobaczymy na razie poczekam.
0Send private message
13 years ago
Jul 1, 2012, 9:23:32 AM
Witam i pozdrawiam. smiley: smile

A co do pomysłu Azazella, to ja jestem rękami i nogami za... a że sam jestem tłumaczem literackim (i zawodowo tłumaczyłem gry), chętnie dopomogę teorią i doświadczeniem. smiley: wink
0Send private message
13 years ago
Jul 2, 2012, 8:19:21 PM
Witam.

O tej grze dowiedziałem się parę dni temu. Po obejrzeniu paru filmików na YouTube i przeczytaniu paru recenzji zamówiłem ją przez Steama. Gra przyznam jest rewelacyjna i strasznie wciągająca.

Co do pomysłu Azazella to jestem za i chcę pomóc przy jej tłumaczeniu. Nie mam takiego doświadczenia jak Treupp za to zajmuję się amatorsko tłumaczeniem gry Star Ruler. Mógłbym się zająć jakimś fragmentem powiedzmy Badaniami.
0Send private message
13 years ago
Jul 2, 2012, 8:27:22 PM
No to jest nas trójka. O ile wiem, Azazell kontaktował się już z developerami. Można się do nich odezwać, dogadać się w tej sprawie, zorganizować nasz warsztat pracy i możemy jechać. smiley: wink
0Send private message
13 years ago
Jul 3, 2012, 3:29:03 PM
Nie, jeszcze się nie kontaktowałem :P Bo truć im tyłka nie zameirzam, gdyż z początku byłem sam chętny do tłumaczenia.. A jak widzę są juz 3 osoby .. to już sporo. Więc można powoli myśleć o tym. Teraz tylko kwestia jak tłumaczyli inni czyli rosjanie, niemcy? Po drugie jeżeli naprawde chcemy to musimy wtedy juz uzgodnić z twórcami i żeby nie było tak, że przetłumaczymy, a tu np Cenega Poland wyjawi, że sami tłumaczą :P i będzie ich oficjalne (albo ktoś inny z naszego kraju). smiley: smile

Gdzieś tu na forum deweloper odpowiedział mi, że są za i wyjawił, że właśnie inne społeczności (ruscy i niemcy) właśnie sami spolszczyli smiley: smile.

Treupp --> jeżeli masz takie doświadczenie to byś się bardzo przydał zwłascza przy tłumaczeniu skomplikowanych zdan i cytatów + jakis tam slangów smiley: smile.
0Send private message
13 years ago
Jul 3, 2012, 3:34:48 PM
No ja bym był też za spolszczeniem i chętnie bym pomógł w miarę możliwości.
0Send private message
13 years ago
Jul 3, 2012, 4:24:42 PM
Więc mamy na razie pewne 3 osoby? Ja, Jooyo i Treupp ..

Maxi czy też naprawdę chciałbyś pomóc?

Co do Badań to możesz śmiało opisy bo nazwy techów będziemy wspólnie tłumaczyć. Mam pewną metodę, którą stosowałem przy tłumaczeniu Civ 4 czy podstawki sins of a solar empire i się sprawdziła smiley: smile.

Po prostu zrobi się taki słownik i będziemy wspólnie ustalać nazwy ras, techów, ulepszeń, statków itd. Rozpiska będzie długo trwała ale damy rade. Myślę, że będziemy pracować w Google Docs. Bo tak też współpracuje z innymi grupkami przy innych projektach i jest naprawdę super.
0Send private message
13 years ago
Jul 3, 2012, 4:27:26 PM
No to trzeba by się zorganizować jakoś poza forum, w formie live-chat, jakoś na skype albo podobnie. Wygodniej jest.
0Send private message
13 years ago
Jul 3, 2012, 4:30:17 PM
Dokładnie, ale najpierw musimy zebrać zaufanych ludzi + należy się dogadać z deweloperem. Jeszcze dziś do nich napisze smiley: smile.
0Send private message
0Send private message
13 years ago
Jul 3, 2012, 4:37:48 PM
Oki nie ma sprawy. Co do samego tłumaczenia to będą chyba tylko dwa drobne problemy - czcionka (brak wsparcia dla PL) musza twórcy dodać nową specjalnie dla nas. 2 problem to podejrzewam, że część dłuższych opisów będziemy musieli skracać (co przełoży się na poświęceniu temu większej uwagi). Jak dobrze wiemy polskie wyrazy są długie :P. No ale zobaczymy.
0Send private message
13 years ago
Jul 3, 2012, 5:22:42 PM
Azazell wrote:
Więc mamy na razie pewne 3 osoby? Ja, Jooyo i Treupp ..

Maxi czy też naprawdę chciałbyś pomóc?

Co do Badań to możesz śmiało opisy bo nazwy techów będziemy wspólnie tłumaczyć. Mam pewną metodę, którą stosowałem przy tłumaczeniu Civ 4 czy podstawki sins of a solar empire i się sprawdziła smiley: smile.

Po prostu zrobi się taki słownik i będziemy wspólnie ustalać nazwy ras, techów, ulepszeń, statków itd. Rozpiska będzie długo trwała ale damy rade. Myślę, że będziemy pracować w Google Docs. Bo tak też współpracuje z innymi grupkami przy innych projektach i jest naprawdę super.

Chcę naprawdę pomóc, Azazell. Sorry, że teraz odpisuję. Aha kiedy byśmy zaczęli z tłumaczeniem? Pytam tak z ciekawości.
0Send private message
0Send private message
13 years ago
Jul 3, 2012, 5:47:05 PM
No najpierw czekamy na decyzje developerów. Chociaż mi już jedna osoba z firmy odpisała na forum (dała do zrozumienia że są ZA). Dziś wyślę i zobaczymy.

maxi -->

Wszystko zależy od dewelopera oraz przede wszystkim musimy mieć nowszy plik XML w którym jest tekst:P Bo wiadomo, żę finalna wersja się co nieco różni od ostatniej wersji Betasmiley: smile
0Send private message
13 years ago
Jul 4, 2012, 8:49:17 AM
Na razie cisza ;/ Wydaje mi się, że na pewno otrzymali mejla ale moze są zajęci dzisiejszą premierą?
0Send private message
0Send private message
13 years ago
Jul 4, 2012, 9:13:20 AM
Według Steama za około 8 godzin, a z odpowiedzią od deweloperów w kwestii tłumaczenia zaczekajmy do jutra jak skończy się zamieszanie z premierą.
0Send private message
13 years ago
Jul 4, 2012, 12:42:18 PM
No to powodzenia Panowie w tłumaczeniu, ja nie mam za bardzo czasu aby się w to angażować, ale jakby były jakieś wielkie problemy z "klimatycznym" tłumaczeniem niektórych zwrotów to chętnie zaproponuję jakieś sugestię:-)

ps. Co do odpowiedzi od dev. dajcie im troszkę czasu, dzisiaj premiera więc teraz i kilka dni po premierze będzie pewnie u nich taka sraczka że hej;-D
0Send private message
13 years ago
Jul 4, 2012, 2:16:29 PM
darthpiotr wrote:

ps. Co do odpowiedzi od dev. dajcie im troszkę czasu, dzisiaj premiera więc teraz i kilka dni po premierze będzie pewnie u nich taka sraczka że hej;-D

Dostałem od nich pierwszą odpowiedź w południe smiley: smile. Bardzo szybko! Super oby więcej takich producentów smiley: smile.

No ale jeszcze musimy między sobą wymienić parę listów by się dogadać. Jak coś będę wiedział to dam znać.
0Send private message
0Send private message
13 years ago
Jul 4, 2012, 3:38:18 PM
Napisze cię na prywatnym.

Jeszcze 2 godzinki i będzie już finalna wersja :d
0Send private message
13 years ago
Jul 5, 2012, 7:09:40 AM
Jakby co mogę się zaangażować.

Podsyłaj teksty, będę tłumaczył smiley: smile

Azarell, ogólnie: są pozytywnie do tego nastawieni, czy robią jakieś przeszkody?
0Send private message
13 years ago
Jul 5, 2012, 1:55:31 PM
Cześć wam wszystkimsmiley: wink i jak tam wrażenia z finalnej wersji? Ja grałem w tą wczesną alfę i teraz miałem przerwę i widzę dużo pozytywnych zmian ;]
0Send private message
13 years ago
Jul 5, 2012, 8:13:31 PM
Witam wszystkich serdecznie, ta gra jest wręcz niesamowita widać, że grę robią ludzie którzy grają sami w gry smiley: smile

Czekam na jakieś dobre informacje odnośnie prac tłumaczeniowych, a przede wszystkim zgody autorów gry, choć tutaj tak naprawdę wątpię aby byli przeciwni :] bo niby dlaczego nie poszerzać rynku i zbytu tej naprawdę dobrej produkcji.

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i czekam na rozwój wypadków

Alek
0Send private message
13 years ago
Jul 5, 2012, 8:55:06 PM
a ja mam pytanie dotyczace rozgrywkismiley: smile

jaka technologie trzeba opracowac, zeby mozna bylo przelatywac na inne systemy przez te "falujace spirale"?
0Send private message
13 years ago
Jul 6, 2012, 9:07:34 AM
Do pokonywania "falujacych spiral", czyli wormholi potrzebne jest applied Casimir efekt, czy jakoś tak się to nazywa.
0Send private message
13 years ago
Jul 6, 2012, 1:49:56 PM
Azazell, nie odpisałeś na mojego PMa, więc zgłaszam się do tłumaczenia.
0Send private message
13 years ago
Jul 6, 2012, 5:45:38 PM
@G'kar dzieki za odpowiedz - to dokladnie ta technologiasmiley: smile

a tak wogole to gra jest przednia - nawet te karciane bitwy mnie zaintrygowaly

moze jakas wymiana doswiadczen jaka rasa gracie, na czym sie na poczatku skupiace, zeby sie rozwinac itd..

ja na razie testuje sephonow i ich naukesmiley: smile
0Send private message
13 years ago
Jul 7, 2012, 3:15:25 PM
"Naukowcy" są trochę przegięci, tak samo jak Imperium, bo szczerze mówiąc pograłem już każdą rasą i te dwie wymagają lekkiego balansu, aczkolwiek możliwe, że po prostu ich rasowe zdolności odpowiadają mojemu stylowi gry.

Pozdrawiam

Alek
0Send private message
13 years ago
Jul 8, 2012, 2:40:38 PM
witam

i jak tam z tłumaczeniem ruszyliście? właśnie zakupiłem gierkę mam ochotę pograć ale wolałbym w naszym ojczystym języku :-), chętnie pomoge w tłumaczeniu...
0Send private message
13 years ago
Jul 8, 2012, 3:12:02 PM
o , nie spodziewałem się polskiego thread`u na tym forum smiley: sweat

aktualnie testuje ameby z modyfikatorami do trade routes`ów i jest to przyjemna opcja smiley: cool , chociaż moją ulubioną rasą są Syfonki. Będzie trzeba znaleźć jakiś dobry build na nich smiley: smile
0Send private message
13 years ago
Jul 8, 2012, 3:53:47 PM
Hej jestem Artur, dopiero co kupiłem wersję emperor edition na greenmangaming z 25% rabatem. smiley: smile Co do gry - grałem narazie ok 2 godzinki ale gra zapowiada się już wyśmienicie, przez tak krótki czas wciągnęła mnie bardziej niż najnowsza cywilizacja smiley: biggrin
0Send private message
13 years ago
Jul 8, 2012, 6:23:45 PM
Arrrr, mnie chwilowo nie stać na kupno, tylko silna wola powstrzymuje mnie przed zbeszczeszczeniem i spiraceniem tego - jak mniemam po trailerach i aktywności na forum devów oraz graczy - arcydzieła.

Tłumaczenie by mnie przynajmniej tymczasowo zajęło smiley: biggrin
0Send private message
13 years ago
Jul 8, 2012, 7:02:10 PM
Jeżeli chodzi o spolszczanie gry to wszystko się wyjaśni w najbliższym tygodniu (chyba) smiley: smile
0Send private message
13 years ago
Jul 8, 2012, 8:12:04 PM
a ja mam pare pytan dotyczacych rozgrywki, ale nie chce zasmiecac forum - kto pedejmie sie na prv?smiley: smile
0Send private message
0Send private message
13 years ago
Jul 8, 2012, 8:39:45 PM
juz zadalem jedno pytanie - jak powiekszac swoje granice

no i nie wiem jak zarzadzac reszta surowcow (np tytanium - co to daje?)
0Send private message
13 years ago
Jul 8, 2012, 8:43:45 PM
Granice sie same powiększają, Wszystko zależy od rozwoju twojego systemu gwiezdnego. Czasami są elementy które dają bonus (influence bodajże) i szybciej się powiększają granice :P
0Send private message
13 years ago
Jul 8, 2012, 8:59:53 PM
no dobra a do czego moge uzyc surowce typu titanium czy ionic crystals
0Send private message
13 years ago
Jul 8, 2012, 9:08:43 PM
A ja mam pytanie czyste kosmetyczne, jak w związku z zakupem emperor edition mogę dostać acziki za to? Wpisałem key ale dostałem tylko g2g points. smiley: smile
0Send private message
13 years ago
Jul 8, 2012, 9:29:30 PM
Koton wrote:
no dobra a do czego moge uzyc surowce typu titanium czy ionic crystals

Tytanium to jest surowiec strategiczny czyli daje jakies bonusy do floty, statków pewnie daje jakis bonus przy modyfikowaniu i dodawaniu wyposazenia (obstawiam daje jakies mocniejsze oslony itp ) Wszystko masz opisane jak najedziesz myszka n nazwę jest tak zwany Tooltip ( wskazowka).
0Send private message
13 years ago
Jul 9, 2012, 3:46:56 PM
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie ale po 180 turach gry widzę w trybie gry z komputerem pewne ułatwienie moim zdaniem. A więc mam wrażenie, że kazda rasa ma swoje upodobania co do sposobu wyposażania statków przynajmniej na początkowym etapie gry...

dośc szybko wszedłem na wojenna scieżkę z zielonymi ludkami. przykładowo pierwsze 2 bitwy rozniesli mnie w pył uzywając rakiet, ale praktycznie nic wiecej nie mieli do pokazania, majac rezerwy finansowe jakies 2 tys kredytów szybko skorzystałem z ich taktyki tworząc statki torpedowe jakies 12 slotów i drugie tyle bodajze slotów obronnych przeciwko rakietom plus co tam sie dało upchac po trochu..

EFEKT był taki, moje 2 statki radziły sobie od tej pory z 4-5 statkami tego smaego wroga ich torpedy praktycznie pochłanaiła moja defensywa mieli ich troche za mało, zaś moje w pierwszej turze strącały cel. plus karty defensywy i napraw a z porażki w wojnie jak wydawało się na początku przeszedłem w całkowite zwyciestwo...

kolejne rasy również na początku okazały się dośc łatwe do rozgryzienia..

więc moja rada na poczatek rozgrywki kto chce stawiac na walkę warto posłac jakies stateczki na zwiad na stracenie aby zobaczyc czym walczy przeciwnik jakim uzbrojenime i dopiero wtedy budowac pod niego odpowiednio wypsoazone statki..
0Send private message
0Send private message
13 years ago
Jul 9, 2012, 8:54:15 PM
To zależy od samej planety i jej czynników (np u mnie na gazowych jest dużo dusta) i tego jak chcesz ją eksploatować.
0Send private message
13 years ago
Jul 9, 2012, 10:04:25 PM
Gra wciaga, ale trzeba też przyznać, że skubana trudna na 8 graczy kończe najlepiej jako 6 na średnim poziomie trudności.. trzeba mocno zastanawiać się co gdzie rozwijać jaką planete skolonizować i jeszcze mieć szczęście aby układ planet w okolicy był korzystny a na to wszystko aby nie nadziać sie za szybko na piratów z flotą kolonizacyjną :-))
0Send private message
13 years ago
Jul 10, 2012, 6:13:04 AM
Ja na razie zeby zrozumiec mechanike gry ustawilem sobie mala galaktyke na slabym poziomie trudnosci. Na poczatku gralem Sephonami, ale jakos nie potrafilem sie z nimi zidentyfikowac, szczegolnie jesli chodzi o nazwe statkow. Teraz gram zjednoczonym imperium jak widze krazowniki, czy pancerniki, to od razu jakos tak swojsko sie robismiley: smile

@PeXS slyszalem, ze przeciwnik uzbraja swoja flote i taktyke bardzo liniowo, wiec warto na poczatku poswiecic jakis szrot, zeby poznac przeciwnika
0Send private message
13 years ago
Jul 10, 2012, 11:37:20 PM
Gra sie bardzo fajnie aktualnie gram na zmiane na Impossible albo Endless.

Komputer ma pewne preferencje co do uzbrojenia ale sie dostosowuje, na Impossible i Endless calkiem szybko wiec trzeba go kontrowac.

Jak narazie gra sie przyjemnie i mam czas na robienie tutorali i serii let's playsmiley: biggrin
0Send private message
13 years ago
Jul 11, 2012, 9:13:24 AM
no to grupka polaków się powiększa o kolejnego członka smiley: smile
0Send private message
0Send private message
13 years ago
Jul 11, 2012, 4:02:09 PM
Planuje ktoś jakieś polskie forum? czy jednak ta gra nie ma tylu aż zwolenników z Polski, żeby był sens coś takiego zakładać? Bo z chęcią pograłbym coś na multi (to powinien być podstawowy sposób grania w tą grę, a nie z AI) i miło by było mieć miejsce, żeby się dogadać, coś przedyskutować po polskiemu :P oczywiście, można tu, ale wtedy szybko zrobi się tu śmietnik, a zakładanie w tym dziale forum dużej ilości polskich wątków nie jest chyba najlepszym pomysłem, myślał ktoś nad tym? :P
0Send private message
13 years ago
Jul 11, 2012, 6:35:31 PM
ja wreszcie wyczułem mniej wiecej jak prowadzic rozgrywke aby nie odbiegać wynikiem od AI, max nacisk na zadowoloenie imperium, wybór najkorzystniejszych układów na początek do kolonizacji i szybkie skolonizowanie wszystkich planet w takim układzie. przez 50 tur prowadziłem w wszystkich rankingach gry dalej zaczynam jednak tracic prowadzenie AiI nie śpi :-))

czy u was również handel z innymi wygląda tak że zawsze musicie dawac więcej niż otrzymacie mam wrażenie ze troche jednostronnie to przebiega zawsze to ja musze dokładac do puli wiecej aby udal sie deal
0Send private message
13 years ago
Jul 11, 2012, 6:51:52 PM
kaqu mysle ze nie ma sensu zakladac jakiegos osobnego polskiego forum tylko napsiac do gm zeby zrobic calkowicie oddzielny dzial dla polakow i tyle ;]
0Send private message
13 years ago
Jul 11, 2012, 7:11:56 PM
Założenie oddzielnego działy byłoby dobrym pomysłem, ponieważ uporządkowałoby posty. Na razie mamy tak, że w jednym temacie są posty o tłumaczeniu, rozgrywce i wrażeniach.

Czy coś wiadomo odnośnie tłumaczenia?
0Send private message
13 years ago
Jul 11, 2012, 8:10:43 PM
Nic nie wiadomo, o ile mi wiadomo. smiley: smile

Co do forum, to też nie widzę sensu zakładania odrębnego, lepiej mieć wszystko w jednym miejscu. Zresztą jak (jeśli) już przetłumaczymy grę, to raz, że z obowiązku pojawi się tutaj polskojęzyczne forum, a wraz z nim o wiele więcej Polaków, a po drugie, któryś na pewno wykaże się inicjatywą i założy fanstronkę z własnym forum, ale wątpię, żeby było tak popularne jak to.
0Send private message
13 years ago
Jul 12, 2012, 8:40:36 AM
Witam wszystkich

Jestem kopletnym żółtodziobem w tego typu grach, ale ES jakoś mnie ujął więc ją sobie kupiłem.

Proszę o jakieś rady jak nie dac odskoczyc AI na początku gry (gram na normalnym poziomie z jednym przeciwnikiem i po około 100 turach ma on 3x więcej punktów niż ja, mam na myśli punkty które da się sprawdzic w okienku dyplpmacji)

pozdrawiam
0Send private message
13 years ago
Jul 12, 2012, 8:54:38 AM
kto mi powie jakie technologie trzeba opracowac, zeby maksymalnie zwiekszyc ilosc slotow na okrety we flocie?

w tej chwili gram zjednoczonym imperium i mam ich tylko 15
0Send private message
13 years ago
Jul 12, 2012, 5:10:15 PM
Ok, jak dla mnie osobny dział tu na forum to jak całe forum prawie smiley: wink , więcej to chyba by nam nie trzeba, bo jakoś ten temat odstrasza mnie od sugestii i pytań odnośnie gry :P
0Send private message
13 years ago
Jul 13, 2012, 5:42:30 PM
jano4 wrote:
Witam wszystkich

Jestem kopletnym żółtodziobem w tego typu grach, ale ES jakoś mnie ujął więc ją sobie kupiłem.

Proszę o jakieś rady jak nie dac odskoczyc AI na początku gry (gram na normalnym poziomie z jednym przeciwnikiem i po około 100 turach ma on 3x więcej punktów niż ja, mam na myśli punkty które da się sprawdzic w okienku dyplpmacji)

pozdrawiam

Proponuje ci rzucic okiem na moj kanal Youtube - http://www.youtube.com/user/altctrldel3 Mam pare gier nagranych I jestem w trakcie tworzenia tutoriala, narazie w języku angielskim ale jak będzie zainteresowanie to po polsku też nagram. Aktualnie gram glównie na Endless, Impossible i troche multi.
0Send private message
13 years ago
Jul 13, 2012, 8:14:51 PM
Ja myślę, że po polsku by się przydały, a jak dostaniemy zielone światło na lokalizację, to przymusowo. smiley: wink
0Send private message
13 years ago
Jul 14, 2012, 4:49:57 PM
Witajcie rodacy smiley: wink

Ja Wam radzę pograć w multiplayer zamiast single z AI. Kilka rozgrywek i AI staje się śmiesznie łatwa. Oczywiśćie często AI wciąż ma większe floty ode mnie, ale jeszcze nie zdarzyło się żeby przegoniła mnie w całej reszcie, a te większe floty z reguły masowo przegrywają z moimi. W tej grze grając tylko przeciw AI na nieważne jakim poziomie można łatwo wygrać stosujac się do jedngo schematu: szybka ekspansja -> wynalezienie podstaw z każdego drzewka -> skupienie się na militarnym drzewku do czasu aż osiągniesz wyraźną przewagę -> ekonomia/dalsza militaryzacja. No i oczywiście warto robić systemy typowo nastawione na produkcję (a więc niezależnie od planet wszystkie exploit na industry), naukę, złoto. smiley: stickouttongue
0Send private message
13 years ago
Jul 14, 2012, 9:58:10 PM
na moje gra z AI robi się szybko nudna, niezależnie kim gramy wszystko jest podobne, bitwy na początku ciekawe teraz ciągle takie same :-)....
0Send private message
13 years ago
Jul 15, 2012, 1:28:07 PM
Pomyślałem że warto by było zrobić spolszczenie więc usiadłem troszkę i jak na 1,5h pracy chyba nie jest tak źle? smiley: wink

To jest link do tego co udało mi się stworzyć: http://www62.zippyshare.com/v/47977522/file.html wiem jest kilka nie dociągnięć ale to tylko takie małe problemy jak np. nie ma polskich znaków, nie które napisy nie mieszczą się w ramkach jak już ktoś wcześniej zauważył, że są one zrobione pod ang. wersję dla tego też trzeba będzie się później natrudzić żeby to jakoś wyglądało ale teraz najważniejsze jest żeby przetłumaczyć jak największą ilość tekstu smiley: wink To tylko ponad 300 linijek tekstu ale mam nadzieje że uda się kogoś namówić żebym mógł się z nim podzielić materiałem bo jest tego po prostu ogromna ilość ponad 5000 linijek tekstu ;P
0Send private message
13 years ago
Jul 15, 2012, 5:39:05 PM
roba29 --> prowadzimy rozmowy z twórcami, aby przetłumaczyć grę profesjonalnie i co najważniejsze oficjalnie. Na razie nie mogę nic wyjawiać, ale to jeszcze trochę niestety potrwa.

Swoją drogą roba29 życzę powodzenia, ale ja wiem z doświadczenia, że to jest chyba daremne. A co zrobisz jeśli gra zostanei wydana w kraju i będzie spolszczona przez CDP lub Cenegę albo innego wydawcę? Wtedy twoja robota pójdzie na marne.
0Send private message
13 years ago
Jul 19, 2012, 4:48:15 PM
Dołączam się do ewentualnego tłumaczenia. Mam doświadczenie w długich tekstach (tłumaczyłem nieoficjalnie Sid Meier's Alpha Centauri - chyba można znaleźć na jakimś forum (jako Znachor)). Pozdrawiam i w razie czego proszę o kontakt.
0Send private message
13 years ago
Jul 20, 2012, 6:04:43 AM
hmm ja przeszedlem juz ta gre 3 razy na normalnym poziomie i musze troche odpuscic, zeby za szybko sie nie znudzilasmiley: smile
0Send private message
13 years ago
Jul 20, 2012, 7:03:18 AM
nim ruszy plonizacja gra sie znudzie wszystkim :-) duża powtarzalność w działaniach itd. ja już wypadam przynajmniej na jakiś czas nim wróce do gry pzdr
0Send private message
13 years ago
Jul 20, 2012, 12:07:14 PM
tak zastanawiam sie nad ta polonizacja, bo moim zdaniem wystarcza podstawy angielskiego, zeby ogarnac o co chodzi w tej grze, ale jezeli ktos ma ochote to jego sprawa...

tak na marginesie jezeli chodzi o rozgrywke, to wczesniej zniszczylem przeciwnikow niz odkrylem wszystkie drzewka technologicznesmiley: smile
0Send private message
13 years ago
Jul 20, 2012, 6:41:26 PM
PeXS -> jest to całkiem możliwe. Jak się znudzisz to za trzy tygodnie będziesz mógł pograć w legends of pegasus.

Koton -> Zgadzam się z tym twierdzeniem. Mnie się źle nie gra po angielsku. Natomiast mam ochotę tłumaczyć, bo:

a) jest to frajda tłumaczyć

b) uczę się tłumaczyć z innego języka

c) lepiej rozumiem język angielski i polski

Swoją drogą czy już wiadomo od developerów odnośnie tłumaczenia.
0Send private message
13 years ago
Jul 21, 2012, 11:50:26 AM
Witam

Czy jest już zgoda na tłumaczenie PL i pytanie drugie, czy ktoś już się za to zabrał. W grze jest sporo tekstów, ale dla sprawnego zespołu to maksymalnie praca na 2-3 tygodnie, więc ktoś już działa ? smiley: smile

Pozdrawiam

Alek
0Send private message
13 years ago
Jul 21, 2012, 8:51:51 PM
Jeśli cokolwiek by było wiadomo, to pewnie bym o tym wiedział... a że nic nie wiem, to pewnie nic nie wiadomo. Cierpliwości. smiley: wink
0Send private message
13 years ago
Jul 22, 2012, 8:08:25 AM
ja zacząłęm sie chwile bawic w tłumaczenie i zgadzam sie z Aleksandrem robota na 2-3 tyg i jest all zrobione, moim zdaniem mozna by wziąść sie do pracy nie czekajac na zgody i zrobic wersje bez polskich znaków (bo może sie okazac że owej zgody nie bedzie i wówczas tylko takie tłumaczenie ma prawo bytu poszerzając grono graczy), wystarczy podmienic wóczas plik tekstowy, przetłuamczenie i uruchomienie polskiego Menu to 2 minuty pracy :-). (równolegle robiac tłumaczenie teksty mozna zapisywać z polskimi znakami, w momecnie jak producent pwoie ok robimy da mu sie gotowy plik aby tylko umożliwił rozpoznawianie polskich znaków)
0Send private message
13 years ago
Jul 22, 2012, 11:36:23 AM
Witajcie,

Pomysł z tłumaczeniem nie jest zły. Dość dobrze znam angielski, jednak muszę przyznać, że Endless Space, jako pierwsza gra od ładnych paru lat, zmusiła mnie do trzymania słownika ang-pol pod ręką - szczególnie przy opisach działania niektórych technologii.

Mam do Was sprawę:

Nagle w grze znikł mi dźwięk oraz muzyka. Na parę dni odstawiłem Endless na rzecz DLC do Heroes VI. Wczoraj zatęskniłem za międzyplanetarnym podbojem. Odpalam grę, ładnie przeleciały (z dźwiękiem) ekrany producenta i wydawcy, jednak już w menu głównym było zupełnie cicho... Co ciekawe, suwaki w menu dźwięku były ustawione na "zero". Przestawiłem je, czyt. dałem głośniej, kliknąłem applay i kicha. Ciągle cisza. Wyszedłem z gry, znów ją włączyłem - to samo. Odinstalowałem, ponownie zainstalowałem - to samo, brak dźwięku i muzy w samej grze (przy każdym uruchomieniu gry, suwaki dźwięków są stale na "zero")

Wiecie w czym może być problem?
0Send private message
13 years ago
Jul 23, 2012, 6:58:54 AM
PeXS wrote:
ja zacząłęm sie chwile bawic w tłumaczenie

PeXS - który plik?/które pliki?

OK, już wiem
0Send private message
13 years ago
Jul 24, 2012, 5:11:50 PM
@PeXS bardzo dobry pomysł, autorzy gry na pewno dadzą zgodę, bo czemu mieli by nie dać, za darmo poszerza im się grono potencjalnych odbiorców, mimo wszystko jak coś będziecie wiedzieć to piszcie na forum

Pozdrawiam

Alek
0Send private message
0Send private message
13 years ago
Jul 24, 2012, 10:40:56 PM
Ja ze swojej strony powiem tak. Nieoficjalne tłumaczenie - dlaczego nie, jednak jeśli dostaniemy zielone światło na zrobienie oficjalnego tłumaczenia gry, to będziemy zmuszeni w małym gronie wybranych osób przetłumaczyć tę grę jeszcze raz, nie mogąc w żadnym stopniu oprzeć się na tym nieoficjalnym tłumaczeniu, więc to dublowanie pracy. Skoro developerzy nie widzą problemu w tłumaczeniach, to ja bym prosił o wstrzymanie się jeszcze przez chwilę. Jeśli będziemy coś wiedzieć, to na pewno damy znać.
0Send private message
13 years ago
Jul 25, 2012, 9:33:54 AM
Cos z tym officialnym tlumaczeniem na polski cicho .Mozliwe ze jakis polski wydawca przymierza sie do wydania . A moze poprostu gdy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase smiley: smile . Mi osobiscie lepiej by sie gralo po polsku ,gdyz lubie do konca czytac wszelakie opisy a nie zawsze do konca wszystko rozumiem , wiec wybieram technologie troche w ciemno co odbiera przyjemosc z gry. A na tlumaczenie w czasie gry jestem za leniwy smiley: smile .Pozdrawiam wszystkich fanow strategii kosmicznych smiley: smile.
0Send private message
13 years ago
Jul 25, 2012, 10:20:19 PM
poczekamy zobaczymy, choc powinno im bardziej zależeć na tym tłumaczeniu, polska wersja dała by im pewnie niezłe wpływy z sprzedaży, ja osobiście 3 razy sie zastanawiam nad zakupem jakiejś gry jesli nie jest po polsku i ostatnie czasy raczej nie kupuje bo gier jest tyle, że 1-2 pożądne daja frajde na długie godziny..

to czekamy

ps. przy okazji kto nie ma polecam jest okazja za 10 euro.. na Steam seria X3: X SuperBox SZALEŃSTWO W ŚRODKU TYGODNIA! jeszcze jakeis 20 godzin specjal ofert a to jest gra któa kładzie na łopatki wszystko w tej materi moim zdaniem :-) potem na forum http://xudb.pl/ jeszcze wskoczcie po dodatki i macie pół roku zajęte :-))
0Send private message
0Send private message
13 years ago
Aug 7, 2012, 6:32:30 AM
Witam

Kupiłem grę wczoraj. Wybrałem opcję droższą tę za 23 Euro na Steam.

Mam problem by w grze znaleźć te extra dodatki, skin pack czy np. bohatera.

Czy to trzeba założyć gdzieś konto by do tego mieć dostęp?
0Send private message
13 years ago
Aug 7, 2012, 4:09:22 PM
Nie trzeba nic zakładać, ten dodatek to jest inna frakcja imperium, a wszystko inne już jest od razu w grze

Pozdrawiam

Alek
0Send private message
13 years ago
Aug 18, 2012, 5:02:36 PM
Siema

Mógłby ktoś pomóc przy tworzeniu frakcji?? Nie wiem które cechy opłaca się? Jakby ktoś mógł to prosiłbym o kontakt na gg:9246157

Z góry dzięki smiley: smile
0Send private message
13 years ago
Aug 30, 2012, 5:13:08 AM
jest info, ze techland wypusci spolszczona gre w pazdzierniku tego roku..
0Send private message
13 years ago
Sep 17, 2012, 12:08:36 PM
hmm, czyzby entuzjazm juz opadl, bo od dwoch tygodni cisza na forum?smiley: smile
0Send private message
13 years ago
Sep 20, 2012, 7:30:18 AM
opis z Techlandu dotyczacy cech gry - "Spektakularne bitwy kosmiczne" LOL
0Send private message
13 years ago
Sep 29, 2012, 8:42:24 AM
Gra będzie w następnym patchu/ update dostępna w języku polskim. Szkoda, że my właśnie nie spolszczaliśmy tego tytułu. Boje się trochę o jego poziom. Chociaż Techland w porównaniu do Cenegi czy innych firm mają chyba doświadczenie w tłumaczeniu tego typu gier. Bo chyba oni tłumaczyli serię X3 itd.
0Send private message
13 years ago
Oct 2, 2012, 6:04:24 PM
I wyszło spolszczenie.. Niestety błędów masa! Dlaczego Techland tak zaniedbało ;/

Rasa - Pielgrzymowie.. Boże chryste! "Pielgrzymi!" powinno być .. Kolejna rasa - Siewcy ;/ no matko!
0Send private message
13 years ago
Oct 3, 2012, 4:36:42 PM
Głupi się właśnie poczułem - jak można zmienienić język gry na PL? Dzięki wielkie za pomoc.

edit: doszukałem się

Tłumaczenie rzeczywiście mocno średnie.
0Send private message
13 years ago
Oct 4, 2012, 7:28:40 AM
trochę zaskoczyli z tym spolszczeniem, bo miało wyjść pod koniec października...
0Send private message
13 years ago
Oct 5, 2012, 9:44:35 PM
Z przykrością stwierdzam, że polskie tłumaczenie ssie, i to potężnie. Stwierdzam też, że nasza ekipa zrobiła by to o wiele lepiej...
0Send private message
13 years ago
Oct 8, 2012, 12:05:41 PM
Witam, zakupiłem w sumie gierkę praktycznie trochę po premierze i jest to nie lada pożeracz czasu smiley: smile (a czasu mało) w sumie to chyba mój pierwszy post tutaj.

Podoba mi się kierunek w którym gra się rozwija, szybko nawet dali polski język ale faktycznie trochę średnio im to wyszło ale przynajmniej teraz niektóre opisy badań nabrały sensu, przynajmniej jak dla mnie smiley: wink

Pozdrawiam i mam nadzieję że będzie jeszcze więcej polskich graczy.
0Send private message
0Send private message
12 years ago
Oct 30, 2012, 10:01:45 AM
Mam pytanie odnośnie wydania Techlandu, bo zakupić mam wielką ochotę... ale jest jedno "ale" - czy wydanie od Techlandu normalnie przypisujemy do konta Steam jak to jest w wypadku standardowej cyfrowej edycji gry czy może nasz kochany wydawca raczył coś pozmieniać. Po sytuacji jaką zafundowano nam z SoaSE i GalCiv2 (brak kompatybilności wersji od polskiego wydawcy z łatkami i dodatkami pochodzącymi prosto od producenta) chce mieć pewność, że tutaj znowu nie będzie tego samego.

Także nie będzie problemów z aktualizowaniem gry? Czy może też wersja Techlandu nie jest kompatybilna z oryginałem cyfrowym i utknę z taką wersją gry jaka akurat będzie na płytce...
0Send private message
12 years ago
Nov 10, 2012, 12:20:27 PM
witam.Gra kupiona niedawno .Miodzio sie gra .Rzeczywiście trzeba cały czas sprawdzać flotę przeciwnika i ulepszać pod tym względem swoją.Polska wersja nie razi jakimiś większymi błedami.Ale jest jeden poważny problem.Otóż Ulepszanie systemu gwiezdnego.Jeśli wybudujemy Owe takie.To musimy pamiętac ,że nie daje bonusu do populacji na planecie(jak to jest opisane) TYLKO na Planetę np. jakieś ulepszenie daje 2 pyłu na populację, populacja wynosi 5 to powinniśmy dostac 10 pyłu,a daje 2.Więc trzeba uważać co budujemy i jaki jest koszt ulepszenia oraz ile mamy planet ,bo możemy byc sporo w plecy,zależy jeszcze od kosztu na turę takiego ulepszenia.
0Send private message
12 years ago
Dec 2, 2012, 10:27:23 PM
chętnie powiększe sobie bazę polskich graczysmiley: smile nazwa konta: Aftarczuk ale w steamie mi się pojawia aftarczukgiecz jak ktoś chce, to mnie znajdziesmiley: smile
0Send private message
12 years ago
Dec 4, 2012, 7:55:31 PM
Poszukuje stala ekipe do gry w 5-6-8 osob smiley: smile zainteresowanych prosze o dodanie mnie na steam: Abbulicious smiley: smile serdecznie zapraszam! smiley: biggrin
0Send private message
0Send private message
12 years ago
Jan 7, 2013, 7:10:06 PM
a ja pare dni temu kupilem za 7eur. na steamie bez kombinowania i ciesze sie fajna gra smiley: cool

w ogole to witam wszstkich
0Send private message
12 years ago
Jan 11, 2013, 7:43:23 PM
O miło.

W razie czego możemy pograć razem.

PS: jakby była jakaś ekipa to możemy się spotkać na naszym MUMBLU i pogadać smiley: smile

PS: gramy z naszą ekipą na modzie poniżej namiary na MUMBLA i moda:

www.ddo.pl/es
0Send private message
12 years ago
Jan 14, 2013, 6:16:32 PM
A jak to wygląda z czasem? Ile trwa np. rozgrywka 4 osobowa?

Również witam ;]
0Send private message
12 years ago
Jan 17, 2013, 3:34:33 PM
To wszystko zależy od tego jakie ustawienia zrobisz dla galaktyki, ile AI dodasz i jaki trafisz bazowe systemy i jakich bohaterów.

ogólnie gra się kilka godzin smiley: smile
0Send private message
12 years ago
Jan 29, 2013, 11:06:37 AM
kratylos wrote:
ja tez chetnie zagram moj nick z steama taki jak tu kratylos

Zbieg okoliczności ale mamy wspólnych znajomych smiley: biggrin
0Send private message
12 years ago
Jan 30, 2013, 8:31:00 AM
MacDante wrote:
Zbieg okoliczności ale mamy wspólnych znajomych smiley: biggrin

jaki ten swiat mały lol
0Send private message
12 years ago
Jan 31, 2013, 5:27:11 PM
Panowie czy widzieliście może modyfikacje, która zwiększa te czcionki małe co są w opisach.. Troszkę są małe ;/
0Send private message
0Send private message
12 years ago
Feb 18, 2013, 9:32:12 AM
Biedny bo słabe community, a do tego nei ma jak i z kim grać ponieważ MP nadal strasznie się buguje przez desynchro i wszyscy czekaja na łatki.
0Send private message
12 years ago
Feb 18, 2013, 11:37:04 AM
bez przesady daje sie pograc w multi - nie dalej jak wczoraj 4h grałem nawet polaka przypadkiem idze w rozgrywce spotkac lol
0Send private message
12 years ago
Feb 19, 2013, 7:37:13 AM
Kratylos ale ty grasz na postawce czy najakiś modach ?

My grając w podstawkę nawet na 2 graczy mamy starsznie często problemy z desynchro i po kliku turach okazuje się zę każdy z graczy widzi inną mapę kosmosu smiley: smile A swoją drogą to korzystamy teraz z moda naszego (posklejane najciekawsze mody w jeden i testujemy balans gry) smiley: smile
0Send private message
12 years ago
Feb 23, 2013, 10:55:40 PM
W MP gra się w wersję podstawową. Bez żadnych modów. Modyfikacje powodują dezynchronizację itp błędy. Ostatnio grałem z kolesiem i z 3h zero problemówsmiley: smile
0Send private message
0Send private message
12 years ago
Feb 26, 2013, 11:06:49 AM
Po patchu 1.60 faktycznie stabilność gry wzrosła niesamowicie.

Wreszcie można pograć bez desynchro. Ja osobiście preferuję oczywiście preferuję naszego moda

www.ddo.pl/es

Jest to esencja najciekawszych rozwiązań z grą.

Dososowano mody poniżej do wersji 1.60 ES:

CoH - Conversion Of Heroes - v0.04 - MacDante

AGG - Alternative Galaxy Generator - v0.4.1 - Dogbert

CA - Colored Adnomalies - v0.01 - Luminality

BD - Battle Damage - v0.00.02 - iblise

AAiRM - AgresiveAi Rebalance Mod - v1.1.0 - Ail

My dodatkowo preferujemy grę z AI na EXRTEMALNYM poziomie trudności oraz na wolnym trybie szybkości (jesteśmy hardcore). Do tego mamy włąsnego TSa (dane na stronce)

Ale od biedy mogę pograć w podstawkę smiley: smile

Szkoda tylko że tyle teraz ciekawych pozycji na warsztacie się pojawiło (Mass Effect 3 - nowy DLC do multi) Warframe, Civka 5 niedługo SimCity ;/

Ech... kiedy będzie można pograć we wszystko smiley: smile
0Send private message
12 years ago
Apr 11, 2013, 1:14:23 PM
Nowy podbija Up smiley: wink

swoją drogą fajne te glosowania na nowe rzeczy w grze, takie nowe podejscie do tematu przynajmniej dla mnie

pozdro
0Send private message
12 years ago
Apr 22, 2013, 4:49:26 PM
Witam, i ja dołączam do grona polskich graczy. Gra kupiona dzisiaj w empiku Emperor Edition PL. Gra "chyba" najlepsza w swojej klasie. Czekam na polską stronę fanowską i takie same forum. Chciałoby się aby gra stała się w Polsce równie popularna jak seria X3 Konflikt Terrański.
0Send private message
12 years ago
Jun 5, 2013, 11:06:20 AM
Siemka, cześć, czołem.

Ostatni post z kwietnia? Nieładnie, nieładnie. Gra jeszcze którykolwiek z właścicieli poprzednich postów?

Kto z was używa podczas gry "Eternal War"? A może znacie graczy z którymi niewarto grać?

Ja znam takiego jednego Perry Rhodan albo Rohdan? Jego frakcja to (...) German Bastards. Człowieczek używa Eternal War. Zwykle chce hostować, jeżeli ulegniecie jego presji to możecie być pewni tego, że gdy tylko zacznie przegrywać to zakończy sesje gry. Potrafi też poobrażać na czacie.

Jeżeli chodzi o tych przyjemniejszych graczy to uwielbiam grać z Rosjanami. (Gra dostosowuje nazwy układów do języka hosta) Cyrylica zamiast literek ^^

Dajcie znać jeżeli jeszcze gracie smiley: smile

Pozdrawiam,

Kolednik "Szary"
0Send private message
0Send private message
12 years ago
Jun 29, 2013, 3:09:36 PM
Witam rodaków !

Dziś kupiłem grę skuszony promocją i podobieństwem do mojej ulubionej serii Master of Orion. Mam nadzieje, że jest tak dobra jak myślę, że jest smiley: wink Na razie jeszcze nie pojąłem wszystkich zasad i zależności, ale jak tylko skończę sesję to siądę do niej konkretnie i wtedy może się na jakiś multi zgadamy ?
0Send private message
0Send private message
12 years ago
Jul 9, 2013, 8:52:49 PM
No własnie czekam aż pojawi się w pełni spolszczony dodatek do ES i będę grał smiley: smile
0Send private message
12 years ago
Jul 20, 2013, 7:52:08 AM
A fanowskie spolszczenie nie powstaje czasami? Bo jak wychodziła podstawka to bardzo dużo ludzi się znalazło do tłumaczenia z tego co pamiętam. Dodatek powinien mieć mniej treści do przełożenia na polski.
0Send private message
12 years ago
Aug 8, 2013, 3:56:37 PM
Siemanko,

Czy komuś z Was udało się odblokować bonusy z Emperor Edition? Mianowicie chodzi o ES Forum Award oraz Dev Team Forum Award?
0Send private message
12 years ago
Aug 18, 2013, 7:44:52 PM
Witam wszystkich.

Z tego co poczytałem to awardy są zatwierdzane ręcznie. W swoim profilu wpisujemy posiadane kody, a admin mając chwilkę czasu zatwierdza je.
0Send private message
0Send private message
10 years ago
Mar 19, 2015, 8:53:12 AM
Ja gram, jeżeli moją zabawę można tak nazwać. Kupiłem es jakiś czas temu w promocji i gram na single. Nie wymiatam ale jak by był chętny do gry to zawsze się dołączę.
0Send private message
7 years ago
Mar 20, 2018, 2:59:22 PM

Witam serdecznie wszystkich polskich fanów serii endless. Pojawiam się tutaj bo mam problem techniczny. Po dwumiesięcznej przerwie odpaliłem ponownie Endless 2. Niestety pojawiły się problemy z działaniem gry. Po rodzieleniu punktów awansu bohatera gra się blokuje. Nie działają żadne przyciski oprócz win. Nie pozostaje nic innego jak zamknąć okno gry i uruchomić ją ponownie. Kursor myszy przy tym błędzie działa, ale klikanie na cokolwiek nie przynosi żadnego efektu. Błąd pojawia się po rodzieleniu punktów i kliknięciu w przycisk zamknij. Po ponownym uruchomieniu działa wszystko normalnie. Błąd wystepuje na jednym tylko bohaterze jeśli mamy ich więcej. Niestety za słabo znam angielski żeby szukać wsparcia bezpośrednio u angielskiego supportu. 

0Send private message
4 years ago
Apr 17, 2021, 7:05:41 PM

Hi, I'm working on translation into Czech and Slovak.
Can anyone advise me where to find subtitle files for intro video after launching a new game?
I found the complete text from the video subtitles for each faction in the localization files.
But it still appears in the original language.
The rest of the translation works fine, but only in these subtitles for intro videos doesn't work. 
As if the text was placed somewhere else, but I do not understand why it is then in the localization files and when it is translated in the game itself, it remains untranslated.
Thank for your help.

0Send private message
?

Click here to login

Reply
Comment

Characters : 0
No results
0Send private message