ENDLESS™ Space is a turn-based 4X strategy game, covering the space colonization age in the ENDLESS™ Universe. You control every aspect of your civilization as you strive for galactic dominion.
Aby dodać 1000 punktów G2G musisz się zalogować na stronę amplitude-studios.com wejść w ustawienia swojego konta (kliknij na górze na nazwie konta) i na dole masz Redeem G2G Code, wpisujesz tu numer seryjny gry dajesz Redeem i gotowe. Jak nie wiesz jak sprawdzić numer gry wejdź na liste gier Steam wybierz Endless Space nastepnie prawy przycisk myszy i z rozwijanego menu wyświetl nr seryjny.
Heloł rodacy. Na gierkę trafiłem przez przypadek i kupiłem przedwczoraj - powiem, że szykuje się tytuł który może zasłużyć na miano kontynuacji MOO2. Cała mechanika bardzo przypadła mi do gustu poza dwiema rzeczami - za silni bohaterowie - mają za dobre współczynniki, oraz bitwy... Bitwy to dla mnie największa wada tej gry, osobiście mi się marzą takie nawet 2D z MOO2 niż karcianka na którą nie ma człowiek większego wpływu.
Przed zakupem gierki zapoznałem się z różnymi recenzjami i postanowiłem przekonać się na własnej skórze co gra prezentuje. I jak dla mnie, biorąc pod uwagę, że to alfa, jest miodzio
Witam i jak panowie wrażenia po przetestowaniu wersji Beta? Mi na pierwszy rzut oka bardzo podobają się te zróżnicowane rasy. Mało grałem ale ogólnie gra wygląda ciekawiej niż alpha .
Przypominam również o dołączeniu do naszej grupy społecznościowej na steam - "Endless Space (PL)"
ta gra to jest wreszcie to "coś" na co czekałem od Master od Orion III. Może brakuje mi paru rozwiązań tamtego, ale świetnie się gra.
Dokładnie.. ma to coś, co wciąga .. ten niesamowity klimacik kosmosu. W dodatku ma błędy i denerwujące elementy, ale która gra nie ma? Nie ma gry idealnej. Mimo to Endless Space to prawdopodobnie godny następca serii Master of Orion. Poprawią jeszcze bugi i dopracują to będzie fenomenalna produkcja
Zwą mnie Moskit i gdyby nie praca oraz ostatnio brak czasu(tj. śledzenie m.in. targów E3), to bym pewno po raz któryś zarywał nocki na Endless Space. Mam nadzieję, że Amplitude jeszcze sporo doda do tej produkcji, bo naprawdę warto w nią inwestować. ES potwierdza, że gatunek 4X jeszcze nie umarł i są gracze gotowi wydać na takie rzeczy kasę!
Mnie to chyba jakoś w nawyk zaczęło ostatnio wchodzić. Najpierw kupiłem Guild Wars 2, które jeszcze w fazie beta jest. Teraz Endless Space jeszcze w fazie alfa jak było.
W sumie zachęciły mnie filmiki na YouTube, a właściwie potworna pierdołowatość osób tam grających, którym takie rzeczy, jak np. ulepszenie floty czy wybór researcha, zajmowały po parę minut. A ponieważ chciałem sam zobaczyć, co i jak, to skończyło się na zakupie gry
Panowie chciałbym przetłumaczyć tę grę na język polski i musiałbym o tym przedyskutowac z twórcami. Czy uważacie to za dobry pomysł>? Ja myśle, że to byłoby znakomite pod względem reklamy tej gry w naszym kraju.
Azazell--> No to będziesz miał sporo pracy, w ES jest naprawdę dużo tekstu. Osobiście lubię gry po angielsku (taki fetysz i nic na to nie poradzę iż nie trawię gier po polsku) ale podejrzewam że dla wielu z naszych nieobytych z mową Shakespeara rodaków ozłociłoby Cię za możliwość grania w wersję PL:-) Bo gra w ES bez przyzwoitej znajomości języka jest praktycznie niemożliwa... Ale powiem szczerze wydaje mi się że tłumaczenie ES to kupa roboty i jedna osoba może nie podołać:-/
darthpiotr --> Samemu na pewno nie dam rady .. Ogólnie to problem stanowi właśnie ilośc tekstu + brak osób do pomocy. Na razie sam to sprawdzam jak to wygląda i ogólnie trzeba zaprogramować polskie ogonki (ale to już uzgodnie z twórcami). Najgorsze jest to, że w grze są teksty w takich kratkach, a jak doskonale wiemy nasz język ma obszerne wyrazy i przez to zdania są bardzo długie.. Trzeba by wtedy dużo skrótów uzywać - czyli podwójna męczarnia ;/.
A co do pomysłu Azazella, to ja jestem rękami i nogami za... a że sam jestem tłumaczem literackim (i zawodowo tłumaczyłem gry), chętnie dopomogę teorią i doświadczeniem.
O tej grze dowiedziałem się parę dni temu. Po obejrzeniu paru filmików na YouTube i przeczytaniu paru recenzji zamówiłem ją przez Steama. Gra przyznam jest rewelacyjna i strasznie wciągająca.
Co do pomysłu Azazella to jestem za i chcę pomóc przy jej tłumaczeniu. Nie mam takiego doświadczenia jak Treupp za to zajmuję się amatorsko tłumaczeniem gry Star Ruler. Mógłbym się zająć jakimś fragmentem powiedzmy Badaniami.
No to jest nas trójka. O ile wiem, Azazell kontaktował się już z developerami. Można się do nich odezwać, dogadać się w tej sprawie, zorganizować nasz warsztat pracy i możemy jechać.
Nie, jeszcze się nie kontaktowałem :P Bo truć im tyłka nie zameirzam, gdyż z początku byłem sam chętny do tłumaczenia.. A jak widzę są juz 3 osoby .. to już sporo. Więc można powoli myśleć o tym. Teraz tylko kwestia jak tłumaczyli inni czyli rosjanie, niemcy? Po drugie jeżeli naprawde chcemy to musimy wtedy juz uzgodnić z twórcami i żeby nie było tak, że przetłumaczymy, a tu np Cenega Poland wyjawi, że sami tłumaczą :P i będzie ich oficjalne (albo ktoś inny z naszego kraju).
Gdzieś tu na forum deweloper odpowiedział mi, że są za i wyjawił, że właśnie inne społeczności (ruscy i niemcy) właśnie sami spolszczyli .
Treupp --> jeżeli masz takie doświadczenie to byś się bardzo przydał zwłascza przy tłumaczeniu skomplikowanych zdan i cytatów + jakis tam slangów .
DaeronNenmacil
Newcomer
DaeronNenmacil
Newcomer
100g2g ptsReport comment
Why do you report DaeronNenmacil?
Are you sure you want to block DaeronNenmacil ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock DaeronNenmacil ?
UnblockCancelZagiel
Newcomer
Zagiel
Newcomer
100g2g ptsReport comment
Why do you report Zagiel?
Are you sure you want to block Zagiel ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock Zagiel ?
UnblockCancelnub
Newcomer
nub
Newcomer
300g2g ptsReport comment
Why do you report nub?
Are you sure you want to block nub ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock nub ?
UnblockCancelBrusiol
Forgotten Guardian
http://i1163.photobucket.com/albums/q557/psbhawk/sig_zpsd7ad59bd.gif
Brusiol
Forgotten Guardian
29 300g2g ptsReport comment
Why do you report Brusiol?
Are you sure you want to block Brusiol ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock Brusiol ?
UnblockCancelgamingalife
Newcomer
gamingalife
Newcomer
6 000g2g ptsReport comment
Why do you report gamingalife?
Are you sure you want to block gamingalife ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock gamingalife ?
UnblockCancelAzazell
Newcomer
Azazell
Newcomer
100g2g ptsReport comment
Why do you report Azazell?
Are you sure you want to block Azazell ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock Azazell ?
UnblockCancelLogos
Newcomer
Logos
Newcomer
300g2g ptsReport comment
Why do you report Logos?
Are you sure you want to block Logos ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock Logos ?
UnblockCancelAzazell
Newcomer
Azazell
Newcomer
100g2g ptsReport comment
UnblockCancelMoskit
Newcomer
Moskit
Newcomer
100g2g ptsReport comment
Why do you report Moskit?
Are you sure you want to block Moskit ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock Moskit ?
UnblockCancelBrusiol
Forgotten Guardian
http://i1163.photobucket.com/albums/q557/psbhawk/sig_zpsd7ad59bd.gif
Brusiol
Forgotten Guardian
29 300g2g ptsReport comment
Why do you report Brusiol?
Are you sure you want to block Brusiol ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock Brusiol ?
UnblockCancel4xI
Newcomer
4xI
Newcomer
100g2g ptsReport comment
Why do you report 4xI?
Are you sure you want to block 4xI ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock 4xI ?
UnblockCancelpabi
Newcomer
pabi
Newcomer
100g2g ptsReport comment
Why do you report pabi?
Are you sure you want to block pabi ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock pabi ?
UnblockCancelAzazell
Newcomer
Azazell
Newcomer
100g2g ptsReport comment
UnblockCanceldarthpiotr
Newcomer
darthpiotr
Newcomer
17 000g2g ptsReport comment
Why do you report darthpiotr?
Are you sure you want to block darthpiotr ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock darthpiotr ?
UnblockCancelParane
Old Senior
Parane
Old Senior
20 200g2g ptsReport comment
Why do you report Parane?
Are you sure you want to block Parane ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock Parane ?
UnblockCancelAzazell
Newcomer
Azazell
Newcomer
100g2g ptsReport comment
UnblockCancelTreupp
Newcomer
Treupp
Newcomer
100g2g ptsReport comment
Why do you report Treupp?
Are you sure you want to block Treupp ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock Treupp ?
UnblockCancelmaxi
Newcomer
maxi
Newcomer
800g2g ptsReport comment
Why do you report maxi?
Are you sure you want to block maxi ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock maxi ?
UnblockCancelTreupp
Newcomer
Treupp
Newcomer
100g2g ptsReport comment
Why do you report Treupp?
Are you sure you want to block Treupp ?
BlockCancelAre you sure you want to unblock Treupp ?
UnblockCancelAzazell
Newcomer
Azazell
Newcomer
100g2g ptsReport comment
UnblockCancel