Logo Platform
logo amplifiers simplified

Polacy zapraszam

Reply
Copied to clipboard!
0Send private message0Send private message0Send private message
13 years ago
May 8, 2012, 1:02:09 PM
Teraz juz 4 ;P

Ale caly czas sie zastanawiam czy kupic ta gre czy nie ...
0Send private message
0Send private message
13 years ago
May 12, 2012, 8:57:20 PM
Cześć!

Gierka zakupiona jakieś dwa dni temu na steamie - głównie dzięki relacji Sławka Serafina z Gamecorner. Na razie gra się mega MIODNIE.

Pzdr.
0Send private message
13 years ago
May 12, 2012, 9:15:48 PM
Witajcie Braci Nadwiślańska smiley: smile

Gra kupiona, pierwsze podejście - sromotnie skończyłem grę po 30 turze kiedy okazało się że okalają mnie wrogowie...

Drugie podejście - jestem na setnej turze i czuję klimat międzygwiezdnych wojen ;]

Gra faktycznie jest grywalna jak na alfę, mechanika bardzo przypomina mi gry z serii cywilizacji, czy tyle że w kosmosie. Jedyne co mogliby poprawić jak dla mnie to drzewko technologii bo niby czytelne, niby fajne ale jakoś tak mnie przytłacza :P

Pozdrawiam i miłej gry!
0Send private message
13 years ago
May 12, 2012, 11:55:47 PM
Skusiłem się, bo ciekawie było opisane na Steamie. I powiem tak: nie ma co żałować kasy. Gra mnie bardzo mocno zaskoczyła. Pierwsze kilka tura - takie sobie. Wiadomo, trzeba opanować kilka spraw. natomiast jak się już ogarnie to ciężko przestać. Bardzo interesująca ekonomia, dużo możliwości rozwoju. Jest bardzo ok. Na razie tylko jeszcze walki nie testowałem, a doszedłem do 30 tury.

Bardzo polecam, szkoda, że nie ma wersji PL.
0Send private message
13 years ago
May 14, 2012, 10:30:33 AM
To jest już nas dziewięciu, kupiłem w zeszłym tygodniu i narazie mam mieszane odczucia odnośnie gry, ale na chwilę obecną nie ma co narzekać to wkońcu alfa i zobaczymy jak będzie wyglądała sytuacja po premierze. Ogólnie dobrze sie zapowiada do tego świetny klimat brakuje mi bardziej taktycznych bitew, bo ta karcianka z filmikiem coś mi nie podeszła.

Mam jeszcze pytanie w jaki sposób rozszerzać granicę państwa i co ma na to wpływ, niby w instrukcji jest napisane że rozszerzają się same wraz z rozwojem kolonii ale systemy mam rozwinięte buduje wszystko co się da, planety wypełnione ludźmi a granice ani drgną maksymalnie centymetr góra dwa od systemów a komputera na pół ekranu

z góry dziekuje za pomoc smiley: biggrin
0Send private message
13 years ago
May 14, 2012, 3:04:24 PM
Na wielkość granic wpływ ma populacja systemu oraz tzw. "influence area", którą zwiększasz różnymi ulepszeniami systemowymi.
0Send private message
13 years ago
May 14, 2012, 6:33:33 PM
Jest nas więcej tylko nie wszyscy tutaj zaglądają, a co dopiero zalogować się i odpisać :P

Gra jest cudna, namawiam kogo mogę do zakupu. Ciekawy jestem jaki będzie boom jak odpalą multiplayer :>
0Send private message
12 years ago
May 15, 2012, 8:11:10 AM
Well, jeśli nie zmieni się naprawdę dużo, to pierwszy SoTS pozostanie jednak o kilka długości w przodzie. Poczekamy, zobaczmy smiley: smile
0Send private message
0Send private message0Send private message
12 years ago
May 17, 2012, 9:49:21 AM
Gra jako produkt dopiero się rozkręca (tak samo sprzedaż) - myślę że za niedługo dorobimy się własnego subforum. Tak swoją drogą to kupiłem w ciemno a dość rzadko kupuje na Steamie gry droższe niż 10 Euro. Nie żałuje ani jednego centa. Na coś takiego czekałem od czasów Master Of Orion 3 (chociaż troche jeszcze brakuje pod względem złożoności).
0Send private message
12 years ago
May 18, 2012, 9:58:51 AM
Witajcie rodacysmiley: wink

Przyzajnę, że nie grałem długo - raptem kilkanaście tur, ale... poczułem klimat Master of Orion 2. Dla mnie ta gra to klasyka, ileż godzin spędziłem tworząc imperium, niszcząc inne i sam upadałem pod nawałem floty wrogów. Mam nadzieję, że twórcy się nie poddadzą i ostateczna wersja gry zagości na moim komputerze na dłuuugie lata... chyba, że szybciej wydadzą ES 2. Jedyne co mnie martwi to system walki, ale jeszcze do tego nie doszedłem więc za bardzo nie drę kotów.

Pozdrawiam i miło na tym forum poczytać w rodzimym językusmiley: biggrin
0Send private message
12 years ago
May 18, 2012, 1:40:57 PM
Witajcie!

Spędziłem nad naszą zacną grą już 30h. Moje odczucia są... mieszane. Fakt, że jest to jeszcze Alfa jest pocieszający, jednak ubolewam nad tym, że niektóre elementy już nie zostaną poprawione. Największą bolączką jest muzyka, która jest słaba. Nie umywa się do Homeworlda albo np. EVE. Poleciłbym tę grę fanom gatunku i myślę, że nie będą zawiedzeni po premierze.
0Send private message
12 years ago
May 19, 2012, 6:22:06 PM
Siemano Rodacy!

Przeszedłem grę wzdłuż i wszerz - i jest ciut za prosta. Jest świetnie zrobioną planszówką na komputer a'la Twiligh Imperium. Problem w tym, że mnie marzy się od 10 lat Homeworld 3... Gdyby tak zrobić grę z kampanią w stylu Total War a walki w stylu Homeworld'a! Tutaj walki są bardzo prymitywne dlatego mam spory niedosyt.

Ale to ekipa niezależnych młodych twórców 'wydymanych' przez duże firmy więc mają jeszcze czas na zrobienie kolejnego dzieła - na razie postanowiłem ekipie dopomóc finansowo na zachęte:-)
0Send private message
12 years ago
May 21, 2012, 5:46:07 PM
Witam

Wahałem się czy wybrać Endless Space, czy Sword of the Stars 2 i wygrało Endless Space rzutem na taśmę. Mam nadzieję, że wybrałem dobrze.
0Send private message
12 years ago
May 23, 2012, 7:13:12 PM
Witajcie. Na Steamie jest grupa zrzeszająca polskich graczy w ES. Mój nick na Steami taki sam jak tutaj. Oczywiście wszystkich zapraszam do grupysmiley: smile Endless Space (PL) (Strategia 4X)
0Send private message
?

Click here to login

Reply
Comment