Logo Platform
logo amplifiers simplified

Polacy zapraszam

Reply
Copied to clipboard!
12 years ago
Jul 3, 2012, 3:34:48 PM
No ja bym był też za spolszczeniem i chętnie bym pomógł w miarę możliwości.
0Send private message
12 years ago
Jul 3, 2012, 4:24:42 PM
Więc mamy na razie pewne 3 osoby? Ja, Jooyo i Treupp ..

Maxi czy też naprawdę chciałbyś pomóc?

Co do Badań to możesz śmiało opisy bo nazwy techów będziemy wspólnie tłumaczyć. Mam pewną metodę, którą stosowałem przy tłumaczeniu Civ 4 czy podstawki sins of a solar empire i się sprawdziła smiley: smile.

Po prostu zrobi się taki słownik i będziemy wspólnie ustalać nazwy ras, techów, ulepszeń, statków itd. Rozpiska będzie długo trwała ale damy rade. Myślę, że będziemy pracować w Google Docs. Bo tak też współpracuje z innymi grupkami przy innych projektach i jest naprawdę super.
0Send private message
12 years ago
Jul 3, 2012, 4:27:26 PM
No to trzeba by się zorganizować jakoś poza forum, w formie live-chat, jakoś na skype albo podobnie. Wygodniej jest.
0Send private message
12 years ago
Jul 3, 2012, 4:30:17 PM
Dokładnie, ale najpierw musimy zebrać zaufanych ludzi + należy się dogadać z deweloperem. Jeszcze dziś do nich napisze smiley: smile.
0Send private message
0Send private message
12 years ago
Jul 3, 2012, 4:37:48 PM
Oki nie ma sprawy. Co do samego tłumaczenia to będą chyba tylko dwa drobne problemy - czcionka (brak wsparcia dla PL) musza twórcy dodać nową specjalnie dla nas. 2 problem to podejrzewam, że część dłuższych opisów będziemy musieli skracać (co przełoży się na poświęceniu temu większej uwagi). Jak dobrze wiemy polskie wyrazy są długie :P. No ale zobaczymy.
0Send private message
12 years ago
Jul 3, 2012, 5:22:42 PM
Azazell wrote:
Więc mamy na razie pewne 3 osoby? Ja, Jooyo i Treupp ..

Maxi czy też naprawdę chciałbyś pomóc?

Co do Badań to możesz śmiało opisy bo nazwy techów będziemy wspólnie tłumaczyć. Mam pewną metodę, którą stosowałem przy tłumaczeniu Civ 4 czy podstawki sins of a solar empire i się sprawdziła smiley: smile.

Po prostu zrobi się taki słownik i będziemy wspólnie ustalać nazwy ras, techów, ulepszeń, statków itd. Rozpiska będzie długo trwała ale damy rade. Myślę, że będziemy pracować w Google Docs. Bo tak też współpracuje z innymi grupkami przy innych projektach i jest naprawdę super.

Chcę naprawdę pomóc, Azazell. Sorry, że teraz odpisuję. Aha kiedy byśmy zaczęli z tłumaczeniem? Pytam tak z ciekawości.
0Send private message
0Send private message
12 years ago
Jul 3, 2012, 5:47:05 PM
No najpierw czekamy na decyzje developerów. Chociaż mi już jedna osoba z firmy odpisała na forum (dała do zrozumienia że są ZA). Dziś wyślę i zobaczymy.

maxi -->

Wszystko zależy od dewelopera oraz przede wszystkim musimy mieć nowszy plik XML w którym jest tekst:P Bo wiadomo, żę finalna wersja się co nieco różni od ostatniej wersji Betasmiley: smile
0Send private message
0Send private message0Send private message
12 years ago
Jul 4, 2012, 8:49:17 AM
Na razie cisza ;/ Wydaje mi się, że na pewno otrzymali mejla ale moze są zajęci dzisiejszą premierą?
0Send private message
0Send private message
12 years ago
Jul 4, 2012, 9:13:20 AM
Według Steama za około 8 godzin, a z odpowiedzią od deweloperów w kwestii tłumaczenia zaczekajmy do jutra jak skończy się zamieszanie z premierą.
0Send private message
12 years ago
Jul 4, 2012, 12:42:18 PM
No to powodzenia Panowie w tłumaczeniu, ja nie mam za bardzo czasu aby się w to angażować, ale jakby były jakieś wielkie problemy z "klimatycznym" tłumaczeniem niektórych zwrotów to chętnie zaproponuję jakieś sugestię:-)

ps. Co do odpowiedzi od dev. dajcie im troszkę czasu, dzisiaj premiera więc teraz i kilka dni po premierze będzie pewnie u nich taka sraczka że hej;-D
0Send private message
0Send private message0Send private message
12 years ago
Jul 4, 2012, 2:16:29 PM
darthpiotr wrote:

ps. Co do odpowiedzi od dev. dajcie im troszkę czasu, dzisiaj premiera więc teraz i kilka dni po premierze będzie pewnie u nich taka sraczka że hej;-D

Dostałem od nich pierwszą odpowiedź w południe smiley: smile. Bardzo szybko! Super oby więcej takich producentów smiley: smile.

No ale jeszcze musimy między sobą wymienić parę listów by się dogadać. Jak coś będę wiedział to dam znać.
0Send private message
0Send private message
12 years ago
Jul 4, 2012, 3:38:18 PM
Napisze cię na prywatnym.

Jeszcze 2 godzinki i będzie już finalna wersja :d
0Send private message
?

Click here to login

Reply
Comment