Logo Platform
logo amplifiers simplified

Polacy zapraszam

Reply
Copied to clipboard!
12 years ago
Jul 8, 2012, 8:59:53 PM
no dobra a do czego moge uzyc surowce typu titanium czy ionic crystals
0Send private message
12 years ago
Jul 8, 2012, 9:08:43 PM
A ja mam pytanie czyste kosmetyczne, jak w związku z zakupem emperor edition mogę dostać acziki za to? Wpisałem key ale dostałem tylko g2g points. smiley: smile
0Send private message
12 years ago
Jul 8, 2012, 9:29:30 PM
Koton wrote:
no dobra a do czego moge uzyc surowce typu titanium czy ionic crystals

Tytanium to jest surowiec strategiczny czyli daje jakies bonusy do floty, statków pewnie daje jakis bonus przy modyfikowaniu i dodawaniu wyposazenia (obstawiam daje jakies mocniejsze oslony itp ) Wszystko masz opisane jak najedziesz myszka n nazwę jest tak zwany Tooltip ( wskazowka).
0Send private message
12 years ago
Jul 9, 2012, 3:46:56 PM
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie ale po 180 turach gry widzę w trybie gry z komputerem pewne ułatwienie moim zdaniem. A więc mam wrażenie, że kazda rasa ma swoje upodobania co do sposobu wyposażania statków przynajmniej na początkowym etapie gry...

dośc szybko wszedłem na wojenna scieżkę z zielonymi ludkami. przykładowo pierwsze 2 bitwy rozniesli mnie w pył uzywając rakiet, ale praktycznie nic wiecej nie mieli do pokazania, majac rezerwy finansowe jakies 2 tys kredytów szybko skorzystałem z ich taktyki tworząc statki torpedowe jakies 12 slotów i drugie tyle bodajze slotów obronnych przeciwko rakietom plus co tam sie dało upchac po trochu..

EFEKT był taki, moje 2 statki radziły sobie od tej pory z 4-5 statkami tego smaego wroga ich torpedy praktycznie pochłanaiła moja defensywa mieli ich troche za mało, zaś moje w pierwszej turze strącały cel. plus karty defensywy i napraw a z porażki w wojnie jak wydawało się na początku przeszedłem w całkowite zwyciestwo...

kolejne rasy również na początku okazały się dośc łatwe do rozgryzienia..

więc moja rada na poczatek rozgrywki kto chce stawiac na walkę warto posłac jakies stateczki na zwiad na stracenie aby zobaczyc czym walczy przeciwnik jakim uzbrojenime i dopiero wtedy budowac pod niego odpowiednio wypsoazone statki..
0Send private message
0Send private message
12 years ago
Jul 9, 2012, 8:54:15 PM
To zależy od samej planety i jej czynników (np u mnie na gazowych jest dużo dusta) i tego jak chcesz ją eksploatować.
0Send private message
12 years ago
Jul 9, 2012, 10:04:25 PM
Gra wciaga, ale trzeba też przyznać, że skubana trudna na 8 graczy kończe najlepiej jako 6 na średnim poziomie trudności.. trzeba mocno zastanawiać się co gdzie rozwijać jaką planete skolonizować i jeszcze mieć szczęście aby układ planet w okolicy był korzystny a na to wszystko aby nie nadziać sie za szybko na piratów z flotą kolonizacyjną :-))
0Send private message
12 years ago
Jul 10, 2012, 6:13:04 AM
Ja na razie zeby zrozumiec mechanike gry ustawilem sobie mala galaktyke na slabym poziomie trudnosci. Na poczatku gralem Sephonami, ale jakos nie potrafilem sie z nimi zidentyfikowac, szczegolnie jesli chodzi o nazwe statkow. Teraz gram zjednoczonym imperium jak widze krazowniki, czy pancerniki, to od razu jakos tak swojsko sie robismiley: smile

@PeXS slyszalem, ze przeciwnik uzbraja swoja flote i taktyke bardzo liniowo, wiec warto na poczatku poswiecic jakis szrot, zeby poznac przeciwnika
0Send private message
12 years ago
Jul 10, 2012, 11:37:20 PM
Gra sie bardzo fajnie aktualnie gram na zmiane na Impossible albo Endless.

Komputer ma pewne preferencje co do uzbrojenia ale sie dostosowuje, na Impossible i Endless calkiem szybko wiec trzeba go kontrowac.

Jak narazie gra sie przyjemnie i mam czas na robienie tutorali i serii let's playsmiley: biggrin
0Send private message
12 years ago
Jul 11, 2012, 9:13:24 AM
no to grupka polaków się powiększa o kolejnego członka smiley: smile
0Send private message
0Send private message
12 years ago
Jul 11, 2012, 4:02:09 PM
Planuje ktoś jakieś polskie forum? czy jednak ta gra nie ma tylu aż zwolenników z Polski, żeby był sens coś takiego zakładać? Bo z chęcią pograłbym coś na multi (to powinien być podstawowy sposób grania w tą grę, a nie z AI) i miło by było mieć miejsce, żeby się dogadać, coś przedyskutować po polskiemu :P oczywiście, można tu, ale wtedy szybko zrobi się tu śmietnik, a zakładanie w tym dziale forum dużej ilości polskich wątków nie jest chyba najlepszym pomysłem, myślał ktoś nad tym? :P
0Send private message
12 years ago
Jul 11, 2012, 6:35:31 PM
ja wreszcie wyczułem mniej wiecej jak prowadzic rozgrywke aby nie odbiegać wynikiem od AI, max nacisk na zadowoloenie imperium, wybór najkorzystniejszych układów na początek do kolonizacji i szybkie skolonizowanie wszystkich planet w takim układzie. przez 50 tur prowadziłem w wszystkich rankingach gry dalej zaczynam jednak tracic prowadzenie AiI nie śpi :-))

czy u was również handel z innymi wygląda tak że zawsze musicie dawac więcej niż otrzymacie mam wrażenie ze troche jednostronnie to przebiega zawsze to ja musze dokładac do puli wiecej aby udal sie deal
0Send private message
12 years ago
Jul 11, 2012, 6:51:52 PM
kaqu mysle ze nie ma sensu zakladac jakiegos osobnego polskiego forum tylko napsiac do gm zeby zrobic calkowicie oddzielny dzial dla polakow i tyle ;]
0Send private message
12 years ago
Jul 11, 2012, 7:11:56 PM
Założenie oddzielnego działy byłoby dobrym pomysłem, ponieważ uporządkowałoby posty. Na razie mamy tak, że w jednym temacie są posty o tłumaczeniu, rozgrywce i wrażeniach.

Czy coś wiadomo odnośnie tłumaczenia?
0Send private message
12 years ago
Jul 11, 2012, 8:10:43 PM
Nic nie wiadomo, o ile mi wiadomo. smiley: smile

Co do forum, to też nie widzę sensu zakładania odrębnego, lepiej mieć wszystko w jednym miejscu. Zresztą jak (jeśli) już przetłumaczymy grę, to raz, że z obowiązku pojawi się tutaj polskojęzyczne forum, a wraz z nim o wiele więcej Polaków, a po drugie, któryś na pewno wykaże się inicjatywą i założy fanstronkę z własnym forum, ale wątpię, żeby było tak popularne jak to.
0Send private message
12 years ago
Jul 12, 2012, 8:40:36 AM
Witam wszystkich

Jestem kopletnym żółtodziobem w tego typu grach, ale ES jakoś mnie ujął więc ją sobie kupiłem.

Proszę o jakieś rady jak nie dac odskoczyc AI na początku gry (gram na normalnym poziomie z jednym przeciwnikiem i po około 100 turach ma on 3x więcej punktów niż ja, mam na myśli punkty które da się sprawdzic w okienku dyplpmacji)

pozdrawiam
0Send private message
12 years ago
Jul 12, 2012, 8:54:38 AM
kto mi powie jakie technologie trzeba opracowac, zeby maksymalnie zwiekszyc ilosc slotow na okrety we flocie?

w tej chwili gram zjednoczonym imperium i mam ich tylko 15
0Send private message
12 years ago
Jul 12, 2012, 5:10:15 PM
Ok, jak dla mnie osobny dział tu na forum to jak całe forum prawie smiley: wink , więcej to chyba by nam nie trzeba, bo jakoś ten temat odstrasza mnie od sugestii i pytań odnośnie gry :P
0Send private message
12 years ago
Jul 13, 2012, 5:42:30 PM
jano4 wrote:
Witam wszystkich

Jestem kopletnym żółtodziobem w tego typu grach, ale ES jakoś mnie ujął więc ją sobie kupiłem.

Proszę o jakieś rady jak nie dac odskoczyc AI na początku gry (gram na normalnym poziomie z jednym przeciwnikiem i po około 100 turach ma on 3x więcej punktów niż ja, mam na myśli punkty które da się sprawdzic w okienku dyplpmacji)

pozdrawiam

Proponuje ci rzucic okiem na moj kanal Youtube - http://www.youtube.com/user/altctrldel3 Mam pare gier nagranych I jestem w trakcie tworzenia tutoriala, narazie w języku angielskim ale jak będzie zainteresowanie to po polsku też nagram. Aktualnie gram glównie na Endless, Impossible i troche multi.
0Send private message
?

Click here to login

Reply
Comment